Choreografen

Laura Parijs

Na een sportieve jeugd deed Laura auditie voor ‘De! Kunsthumaniora Antwerpen Hedendaagse dans’ op aanraden van de directeur van haar amateur dansschool. Ze slaagde voor de auditie en vervolgde haar middelbare opleiding vanaf het vierde middelbaar in de kunsthumaniora. Deze bood haar een uitgebreide en zeer professionele opleiding in Hedendaagse Dans. Nadat ze met onderscheiding afstudeerde in 2009, zette ze haar studie voort in het Hoger Instituut voor Dans, het Conservatorium van Antwerpen. Daar volgde ze van 2009 tot 2011 de Bachelor opleiding om Uitvoerend Danser te worden. Na deze twee jaren besliste ze haar studies verder te zetten in Tilburg (Nederland) aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten​, waar ze in 2014 afstudeerde. U kent haar natuurlijk ook uit So You Think You can Dance waar ze de top 12 haalde. Laura was in de periode 2013 - 2014 al choreoagrafe bij Dansgroep Nele, maar  koos zoals altijd voor een extra  uitdaging en verhuisde naar Londen om er zich verder te ontwikkelen als professioneel danser, choreografe, model en stunt performer. Met deze extra ervaringen op zak werd ze, eenmaal terug in België, choreografe bij Dansgroep Nele.

Maren Casier

Hier hebben we dan een choreografe die uit onze eigen rangen komt! Maren danst immer sinds haar 7 jaar al bij Dansgroep Nele. Daarnaast heeft ze al talloze stages en danskampen gedaan bij onder andere De Kunsthumaniora Antwerpen, Interdans en Dansateljee. Ze is een creatief persoon die haar danspassie combineert met haar activiteiten als zelfstandig interieurarchitecte. Zij geeft les aan de jongere groepen.

Matthew Richards

Matthew, geboren in Jamaica, is de oprichter en leider van de meermaals bekroonde Jamaicaanse dansploeg Shady Squad die reeds heel wat awards en prijzen heeft gewonnen wereldwijd.

Als danser, choreograaf en podiumkunstenaar heeft Matthew veel grote projecten gedaan en werkt hij ook met vele artiesten op nationaal en internationaal niveau waaronder Vybz Kartel, Rihanna, Drake, Sean Paul, Major Lazor, Afro B, Busy Signal, Aidonia, Beenie Man, Konshens, J Capri, Mavado,…

Matthew woont momenteel in België en heeft het enige Caribbean-dansevenement in België gecreëerd, genaamd GROOVE. Samen met zijn partner Marie Kerida organiseert hij workshops, evenementen, choreografische wedstrijden en reizen om voornamelijk urban en Jamaicaanse dans en cultuur in Europa te promoten.

Hun leuke, expressieve stijl in combinatie met hun ingewikkelde creatieve choreografie heeft de namen "Shady Squad & Kerida" op populaire video's op youtube en de Jamaicaanse tv gezet, en op podia wereldwijd. Matthew houdt van lesgeven en verspreidt zijn dans en kennis al jaren, lokaal en internationaal.

Jeffrey Roberts

Jeffrey, met roots in Suriname, heeft al een hele danscarrière op zijn palmares. Al van in de jaren 80 is hij actief op verschillende danswedstrijden en nam hij deel aan optredens bij grote namen. Zo maakte hij onder andere deel uit van de supporting acts van Madonna, Randy Crawford, Run DMC, Destiny’s Child en LL Cool J.

Sinds begin jaren 2000 is hij lid van de dansgroep ‘The Step Creaters’ en gaf hij ook les en workshops aan verschillende scholen in onder andere Suriname, Zuid-Amerika en Utrecht. Ook was hij vaak te zien als jurylid in verschillende hiphop- en breakdance-wedstrijden. Zelf zag je Jeffrey in 2017 passeren op Holland’s Got Talent met de groep ‘The Rocking Chairs’. Hierbij gingen ze niet onopgemerkt voorbij met hun breakdance act.

Met al deze ervaring en zijn overduidelijke enthousiasme geeft Jeffrey nu de basisbeginselen van Hip Hop en Breakdance door aan onze Nelekes.

Marie Kerida

Marie "Kerida" begon al op jonge leeftijd te dansen met veel urban invloeden waaronder Dancehall, Afro, Hiphop en Latin dance culture. Ze heeft deze invloeden gebruikt om haar eigen originele Dancehall-stijl te creëren, die uitdrukking geeft aan haar gevoel, flow en plezier, terwijl ze tegelijkertijd haar sterke vrouwelijke eigenschappen en sensualiteit benadrukt.

Haar liefde voor Dancehall en Soca heeft haar ertoe gebracht om reeds jaren het echte leven in Jamaica te leven en te trainen met de beste dansers en crews. Ze is dan ook lid van de beroemde Jamaicaanse crew "SHADY SQUAD", en blijft ook actief bezig met talrijke workshops, optredens en video clips in zowel binnen- als buitenland. 

Marie is betrokken geweest bij belangrijke choreografische evenementen zoals Hip Hop International Las Vegas, Just Funk, WOD, Fifth Avenue,... Ze is tevens ook de creator van beroemde Dancehall-steps zoals "DipNride" & "TouchNletgo" die wereldwijd bekend zijn. 

Marie heeft een enorm grote passie voor het lesgeven en zal dan ook steeds haar kennis, ervaring en expertise met veel liefde en energie delen! 

Wolfe de Roeck

Op 5-jarige leeftijd zette Wolfe haar eerste danspasjes bij Dansgroep Nele. Hier is haar liefde voor dans uitgegroeid tot een passie waardoor ze later werd toegelaten tot de Kunsthumaniora te Brussel en momenteel een bacheloropleiding performance aan het KASK en Conservatorium te Gent volgt. Ze is opgeleid als een danser met verschillende stijlen waaronder ballet, hedendaagse dans, improvisatie en podiumpraktijk.

Daarnaast danste reeds talrijke dansvoorstellingen in binnen- en buitenland. De artistieke benadering van dans en beweging primeren in haar choreografieën en performances zoals haar realisaties in Bozar Brussel en andere kunstinstellingen zoals KIOSK en Kunsthal Gent. Het ultieme gevoel en de vrijheid van bewegen waarbij alle aspecten van dans worden onderzocht, vormen de basis van haar passie, die ze wil delen met Dansgroep Nele.

Marijke Verhelst

Marijke kwam als dochter van de toenmalige geluids- en lichtman al in aanraking met de Nelekes van in de wieg. Vanaf haar 6 jaar genoot ze jaarlijks mee van de Gala voorstellingen in de sporthal van Dendermonde. Ze maakte haar eerste reis met de Nelekes naar Luxemburg op haar 6 jaar maar durfde toe nog niet mee te dansen, ook al kende ze vele dansjes uit het hoofd van de vele shows. Op haar 9e begon ze effectief te dansen bij Kunstgroep Nele en sloeg de dansmicrobe toe! Van haar 14e tot haar 21e gaf ze bij Kunstgroep Nele les aan de kindjes van groep 1 (2e-3e kleuterklas). Ze volgde een opleiding tot jazz dance initiator bij BLOSO en gaf ook les op BLOSO sportkampen. Ze kreeg bij Kunstgroep Nele ondermeer les van Anne Embrechts, Jan de Wieuw, Stella de Volder, Peter Kongs, Peter Vandosselaer, Luc Moens en Ingrid Coppieters. Ook reisde ze met Nele mee de wereld rond. In Finland, Canada, Portugal, Bulgarije en Griekenland, Tsechië en Thailand mocht zij van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking genieten tijdens deze culturele uitwisselingen.

Op haar 23e verhuisde Marijke naar Sint-Niklaas, nam afscheid van Kunstgroep Nele en werd lid van Danscenter Clapaja tot op heden. Zij gaf les bij Dance is life, Sint-Niklaas aan kinderen van het 2e tot het 6e leerjaar en had zelf haar dansschool waar ze gedurende twee jaar les gaf aan dezelfde leeftijdsgroep. Zij gaf al meerdere dansinitiaties op sportdagen en werd al enkele keren ter hulp geroepen voor zowel choreografiën als uitwerking van kostumering voor schoolfeesten. Marijke is nu nog steeds actief als danser bij clapaja waar zij Musical, Tap, Irisch Tap en Jazz volgt bij Claire Paniez en Inge Peersman in combinatie met Ballet bij Johan Goessens van Stichting Klassieke Dans. Daarnaast is zij ook nog actief als danser bij Bohemian Productions en als danser/zangeres in het ensemble van Het Belcantogezelschap, beiden in Sint-Niklaas. “Het terug kunnen lesgeven bij Nele is een lang stilgehouden droom die in vervulling gaat, met hart en ziel zal ik mijn eeuwige danskriebels overzetten op de jonge Nelekes!”