Dansleerkrachten

Laura Parijs

Geboren en getogen in België, ontdekte Laura op jonge leeftijd haar passie voor dans, beweging en sport. Met natuurlijke gratie en de vastberadenheid om uit te blinken, trainde ze uitgebreid in verschillende sporten en dansvormen, van klassiek ballet tot hedendaags en alles daartussenin. Met genoeg ervaring op zak, besloot ze aan een nieuw avontuur te beginnen en verhuisde in 2014 naar Londen. Haar talent als danser en bewegingscoach bracht samenwerkingen tot stand met Christian Dior, Kiera Weathers, Jennifer Hudson...  

Haar carrière nam een spannende wending toen ze steeds meer werd gecast in de modellenwereld. Haar boeiende aanwezigheid en fysieke karakteristieken trokken de aandacht en leidde tot samenwerkingen met Pringles, Rexona, HSBC, Suzuki, ORACLE... ​In Londen ging Laura zich verdiepen in de stuntwereld en volgde erkende professionele training om vuurstunts, vechtsporten en hoge valpartijen onder de knie te krijgen. Haar talent en toewijding wierp zijn vruchten af ​​toen ze geboekt werd voor rollen in featurefilms, series en liveoptredens zoals Starwars, The last Jedi, Paddington Bear 2, Men In Black 4, Loaded, Burger King... Teruggekeerd naar België in 2019 werd ze alvast geboekt voor stuntwerk in onder andere Lisa (vtm), De Twaalf (Netflix), FOMO (Streamz), Juliet (Eyeworks),...

Ondanks haar succes in de stuntwereld is Laura haar roots in de dans nooit vergeten. Ze blijft haar passie volgen en ontpopt zich als bewegingsexpert. Tegenwoordig is Laura een lichtend voorbeeld van talent, vastberadenheid en veelzijdigheid in de bewegingsindustrie. Of ze nu aan het choreograferen is, technische stunts uitvoert of een openingsdans voor uw trouw creëert, ze blijft inspireren vanuit haar passie, vol creativiteit en toewijding aan haar vak.

NU

​Naast al haar bijdragen aan deze podiumkunsten werd de passie van Laura voor holistisch welzijn en helende energie een integraal onderdeel van haar levenswerk. Puttend uit haar wijsheid in beweging en haar liefde voor meditatie, yoga en lichtwerk, begon ze aan een reis van zelfontdekking en spirituele groei. V​andaag staat Laura bekend als een bron van inspiratie en empowerment, die haar diverse talenten en ervaringen gebruikt om anderen te begeleiden op hun pad naar zelfliefde en bewustwording. Of ze nu individuen begeleidt tijdens creatieve workshops of haar lessen doordrenkt met bezielde energie. Laura laat een positieve impact achter in hart en ziel bij de mensen met wie ze werkt.

Maren Casier

Hier hebben we dan een choreografe die uit onze eigen rangen komt! Maren danst immer sinds haar 7 jaar al bij Dansgroep Nele. Daarnaast heeft ze al talloze stages en danskampen gedaan bij onder andere De Kunsthumaniora Antwerpen, Interdans en Dansateljee. Ze is een creatief persoon die haar danspassie combineert met haar activiteiten als zelfstandig interieurarchitecte. Zij geeft les aan de groep “Open Aanbod”.

Wolfe de Roeck

De passie van Wolfe, die draait om het ultieme gevoel en de vrijheid van bewegen, vindt zijn oorsprong bij Dansgroep Nele, waar ze op 5-jarige leeftijd haar eerste danspasjes zette. Ze heeft dans gestudeerd aan de Kunsthumaniora in Brussel en heeft haar bacheloropleiding performance afgerond aan het KASK en Conservatorium in Gent. Momenteel zet ze haar masteropleiding voort in dit vakgebied.

Wolfe is opgeleid als een veelzijdige danser, met ervaring in verschillende stijlen zoals ballet, hedendaagse dans, improvisatie en podiumpraktijk. Ze heeft opgetreden in zowel binnen- als buitenlandse dansvoorstellingen. Haar choreografieën en performances leggen de nadruk op een artistieke benadering van dans en beweging, wat heeft geresulteerd in werken die te zien waren in gerenommeerde kunstinstellingen zoals Bozar in Brussel, evenals KIOSK en Kunsthal Gent.

Het doel van Wolfe is om dansers het beste uit zichzelf te laten halen, zowel op technisch vlak als in hun beleving van dans, zodat ze trots kunnen zijn op hun eigen prestaties.

Lisse Govaert

Lisse is een dansleerkracht die zelf op 4 jarige leeftijd is beginnen dansen bij Dansgroep Nele. Ondertussen, 16 jaar later, gieren de danskriebels nog steeds door haar lijf. Het plezier en de passie voor dansen heeft Lisse dan ook echt ontdekt bij ons! 

Na haar debuut als dansleerkracht van de jongste groepen en de bloemencorso, neemt ze momenteel  groepen 2 en 3 onder haar vleugels. Daarnaast engageert ze zich ook voor verschillende jeugd-, sport- en kleuterkampen.  Zelf zal je haar ook nog op het podium terugvinden want ze blijft ook nog dansen bij ons in groep 8. 

Samen met Kerenza was ze begin 2024 te zien in het Sportpaleis waar ze danste tijdens de startshow voor de kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats. Ze studeert orthopedagogie aan de Hogeschool in Gent waar ze dans, drama, muziek en beeld als keuzevakken doet. Lisse wil graag de danskriebels die zij heeft meegekregen als kleine kapoen doorgeven aan de nieuwe generatie ‘Nelekes’.

Robin Van Dender

Robin is altijd heel actief en sportief geweest. Na het uitoefenen van verschillende sporten zoals judo en zwemmen bleek zijn passie bij dansen te liggen. Na enkele jaren als "Neleke" actief geweest te zijn, deed Robin in 2022 auditie bij dansopleiding 'Pliejee' in Brugge. Daar was Robin de enige jongen in zijn jaar maar dat hield hem niet tegen zijn droom na te jagen. Hij volgt daar nu het vijfde jaar humane wetenschappen met combinatie dans en droomt ervan om in de toekomst naar het buitenland te gaan voor het dansen. Maar nu wil Robin deze passie vooral delen met beginnende dansers.

Kerenza Vandenbranden

Kerenza is 17 jaar en danst al bij Dansgroep Nele sinds ze 4 jaar was. Ze is momenteel zelf nog actief als danser, maar wou haar danskriebels ook graag doorgeven aan onze kleinste dansers. Kerenza volgde de richting 'dans' op het atheneum in Dendermonde en nadien is ze gestart met een sportrichting aan de Go! Talent school in Dendermonde. In deze richting heeft ze al verschillende sportlessen gegeven. Als bijbaan geeft Kerenza ook “Wobbelturnen” aan kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar.

Als kleine danser keek ze op naar haar dansleerkrachten en nu wil ze ook zelf in die wereld terechtkomen. Samen met Lisse was ze begin 2024 te zien in het Sportpaleis waar ze danste tijdens de startshow voor de kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats. Ze staat te popelen om haar enthousiasme voor dans door te geven aan onze dansertjes.

Marijke Verhelst

Marijke kwam als dochter van de toenmalige geluids- en lichttechnicus van, toen nog, Kunstgroep Nele al van in de wieg in aanraking met de Nelekes. Op haar 9e begon ze zelf te dansen bij Kunstgroep Nele en sloeg de dansmicrobe toe. Ze kreeg er les van Anne Embrechts, Jan de Wieuw, Stella de Volder, Peter Kongs, Peter Vandosselaer, Luc Moens en Ingrid Coppieters. Ze reisde met Nele de wereld rond en genoot van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking.

Van haar 14e tot haar 21e gaf ze bij Kunstgroep Nele les aan de kleintjes. Op haar 16e volgde ze een opleiding tot Jazz Dance initiator bij BLOSO en begon ook les te geven op BLOSO sportkampen. Op haar 23e verhuisde Marijke naar Sint-Niklaas, nam afscheid van Kunstgroep Nele en werd lid van Danscenter Clapaja, waar ze musical, tap, Irish tap en jazz volgde. Ze gaf les bij Dance is Life, had gedurende 2 jaar haar eigen dansschool, gaf dansinitiaties op sportdagen, werkte zowel choreografieën als kostumering uit voor schoolvoorstellingen en danste en zong bij Bohemian Productions.

Marijke was ook actief als danser/zangeres bij het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas waar zij meedeed aan de jaarlijkse productie en waar zij de volledige kostumering van de laatste 3 producties, Our House, Side Show en The Addams family, bedacht en volledig uitwerkte. Als leerkracht doet ze uiteraard aan levenslang leren en volgt ze workshops en stages om mee te evolueren in de mooie, wondere wereld van dans!