Choreografen

Laura Parijs

Na een sportieve jeugd deed Laura auditie voor ‘De! Kunsthumaniora Antwerpen Hedendaagse dans’ op aanraden van de directeur van haar amateur dansschool. Ze slaagde voor de auditie en vervolgde haar middelbare opleiding vanaf het vierde middelbaar in de kunsthumaniora. Deze bood haar een uitgebreide en zeer professionele opleiding in Hedendaagse Dans. Nadat ze met onderscheiding afstudeerde in 2009, zette ze haar studie voort in het Hoger Instituut voor Dans, het Conservatorium van Antwerpen. Daar volgde ze van 2009 tot 2011 de Bachelor opleiding om Uitvoerend Danser te worden. Na deze twee jaren besliste ze haar studies verder te zetten in Tilburg (Nederland) aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten​, waar ze in 2014 afstudeerde. U kent haar natuurlijk ook uit So You Think You can Dance waar ze de top 12 haalde. Laura was in de periode 2013 - 2014 al choreoagrafe bij Dansgroep Nele, maar  koos zoals altijd voor een extra  uitdaging en verhuisde naar Londen om er zich verder te ontwikkelen als professioneel danser, choreografe, model en stunt performer. Met deze extra ervaringen op zak werd ze, eenmaal terug in België, choreografe bij Dansgroep Nele.

Maren Casier

Hier hebben we dan een choreografe die uit onze eigen rangen komt! Maren danst immer sinds haar 7 jaar al bij Dansgroep Nele. Daarnaast heeft ze al talloze stages en danskampen gedaan bij onder andere De Kunsthumaniora Antwerpen, Interdans en Dansateljee. Ze is een creatief persoon die haar danspassie combineert met haar activiteiten als zelfstandig interieurarchitecte. 

Wolfe de Roeck

De passie van Wolfe, die draait om het ultieme gevoel en de vrijheid van bewegen, vindt zijn oorsprong bij Dansgroep Nele, waar ze op 5-jarige leeftijd haar eerste danspasjes zette. Ze heeft dans gestudeerd aan de Kunsthumaniora in Brussel en heeft haar bacheloropleiding performance afgerond aan het KASK en Conservatorium in Gent. Momenteel zet ze haar masteropleiding voort in dit vakgebied.

Wolfe is opgeleid als een veelzijdige danser, met ervaring in verschillende stijlen zoals ballet, hedendaagse dans, improvisatie en podiumpraktijk. Ze heeft opgetreden in zowel binnen- als buitenlandse dansvoorstellingen. Haar choreografieën en performances leggen de nadruk op een artistieke benadering van dans en beweging, wat heeft geresulteerd in werken die te zien waren in gerenommeerde kunstinstellingen zoals Bozar in Brussel, evenals KIOSK en Kunsthal Gent.

Het doel van Wolfe is om dansers het beste uit zichzelf te laten halen, zowel op technisch vlak als in hun beleving van dans, zodat ze trots kunnen zijn op hun eigen prestaties.

Lisse Govaert

Lisse is een choreografe die op haar 4 jarige leeftijd gestart is bij Dansgroep Nele. Ondertussen 14 jaar later gieren de danskriebels nog steeds door haar lijf. Het plezier en de passie voor dansen heeft Lisse dan ook echt ontdekt bij ons! 

Naast sportkampen, avonturenkampen en turnlessen zal Lisse vanaf nu ook choreografe worden bij onze jongste groepen. Zelf zal je haar ook nog op het podium terugvinden, want ze blijft ook nog lid van de oudste groep.

Ze studeert orthopedagogie aan de Hogeschool in Gent en wil in de toekomst ‘zorg juf’ worden in een lagere school. Bij Dansgroep Nele wil Lisse graag de danskriebels die zij heeft meegekregen als kleine kapoen doorgeven aan de nieuwe generatie ‘Nelekes’.

Robin Van Dender

Robin is altijd heel actief en sportief geweest. Na het uitoefenen van verschillende sporten zoals judo en zwemmen bleek zijn passie bij dansen te liggen. Na enkele jaren als "neleke" actief geweest te zijn, deed Robin in 2022 auditie bij dansopleiding 'Pliejee' in Brugge. Daar was was Robin de enige jongen in zijn jaar, maar dat hield hem niet tegen zijn droom na te jagen. Robin volgt daar nu het vijfde jaar humane wetenschappen met combinatie dans en heeft als droom om in de toekomst naar het buitenland te gaan voor zijn dans. Nu wenst Robin deze passie te delen met beginnende dansers.

Kerenza Vandenbranden

Kerenza is 17 jaar en danst al bij Dansgroep Nele sinds ze 4 jaar was. Ze is momenteel zelf nog actief als danser, maar wou haar danskriebels ook graag doorgeven aan onze kleinste dansers. Kerenza volde de richting 'dans' op het atheneum in Dendermonde en nadien is ze gestart met een sportrichting op Go! Talent school in Dendermonde. In deze richting heeft ze al verschillende sportlessen gegeven. Als bijbaan geeft Kerenza ook 'Wobbelturnen' aan kinderen van 4 tem 8 jaar. Als kleine danser keek ze op naar haar choreografen en nu wil ze ook zelf in die wereld terechtkomen. Ze staat te popelen om haar entousiasme voor dans door te geven aan de dansers.

Marijke Verhelst

Marijke kwam als dochter van de toenmalige geluids- en lichtman al in aanraking met de Nelekes van in de wieg. Vanaf haar 6 jaar genoot ze jaarlijks mee van de Gala voorstellingen in de sporthal van Dendermonde. Ze maakte haar eerste reis met de Nelekes naar Luxemburg op haar 6 jaar maar durfde toe nog niet mee te dansen, ook al kende ze vele dansjes uit het hoofd van de vele shows. Op haar 9e begon ze effectief te dansen bij Kunstgroep Nele en sloeg de dansmicrobe toe! Van haar 14e tot haar 21e gaf ze bij Kunstgroep Nele les aan de kindjes van groep 1 (2e-3e kleuterklas). Ze volgde een opleiding tot jazz dance initiator bij BLOSO en gaf ook les op BLOSO sportkampen. Ze kreeg bij Kunstgroep Nele ondermeer les van Anne Embrechts, Jan de Wieuw, Stella de Volder, Peter Kongs, Peter Vandosselaer, Luc Moens en Ingrid Coppieters. Ook reisde ze met Nele mee de wereld rond. In Finland, Canada, Portugal, Bulgarije en Griekenland, Tsechië en Thailand mocht zij van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking genieten tijdens deze culturele uitwisselingen.

Op haar 23e verhuisde Marijke naar Sint-Niklaas, nam afscheid van Kunstgroep Nele en werd lid van Danscenter Clapaja tot op heden. Zij gaf les bij Dance is life, Sint-Niklaas aan kinderen van het 2e tot het 6e leerjaar en had zelf haar dansschool waar ze gedurende twee jaar les gaf aan dezelfde leeftijdsgroep. Zij gaf al meerdere dansinitiaties op sportdagen en werd al enkele keren ter hulp geroepen voor zowel choreografiën als uitwerking van kostumering voor schoolfeesten. Marijke is nu nog steeds actief als danser bij clapaja waar zij Musical, Tap, Irisch Tap en Jazz volgt bij Claire Paniez en Inge Peersman in combinatie met Ballet bij Johan Goessens van Stichting Klassieke Dans. Daarnaast is zij ook nog actief als danser bij Bohemian Productions en als danser/zangeres in het ensemble van Het Belcantogezelschap, beiden in Sint-Niklaas. “Het terug kunnen lesgeven bij Nele is een lang stilgehouden droom die in vervulling gaat, met hart en ziel zal ik mijn eeuwige danskriebels overzetten op de jonge Nelekes!”