Choreografen

Natasja De Block - Heymans

Op vijfjarige leeftijd begint Natasja met ballet in de balletschool van Roland Helven, eerst in Hamme, daarna in Temse. Dit blijft ze doen tot haar 11 jaar. Zij doet dan met succes auditie aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Op de KBA volgt ze een verscheidenheid van danslessen, zoals klassieke dans, hedendaagse dans, Spaanse dans, Jazz-dans, etc… Maar ook verschillende moderne technieken zoals bv. De Graham en Cunningham techniek. Tijdens deze opleiding danst ze in verscheidene choreografieën van onder meer Jos Brabants, Hugo Fanari, Tom Bosma, Jan de Schenkel,… Na het behalen van haar diploma geeft ze les op verschillende dansscholen en gaat ze aan de slag als leerkracht muzische vorming. Ze verbreedt haar kennis nog steeds door het volgen van verschillende stages en workshops.

Meer info volgt

Phaedra Waeyaert

Phaedra voltooid het middelbaar onderwijs aan het Stedelijk instituut voor Woord, Kunst en Drama te Gent. Het hoger onderwijs voltooit ze in Nederland aan de dansacademie te Tilburg. In juni 2008 behaalt ze er het diploma van dansdocente. Phaedra verzorgde reeds zowel in binnenland als buitenland activiteiten voor kinderen, tieners en professionelen zowel wat betreft choreografie, als shows en musicals. Zij was ook actief in de organisatie van danskampen bij Topvakantie.

Laura Parijs

Na een sportieve jeugd deed Laura auditie voor ‘De! Kunsthumaniora Antwerpen Hedendaagse dans’ op aanraden van de Directeur uit haar amateur dansschool. Ze slaagde voor de auditie en vervolgde haar Middelbare Opleiding vanaf het vierde middelbaar in de kunsthumaniora. Deze bood haar een uitgebreide en zeer professionele opleiding in Hedendaagse Dans. Nadat ze met onderscheiding afstudeerde in 2009, zette ze haar studie voort in het Hoger Instituut voor Dans, het Conservatorium van Antwerpen. Daar volgde ze van 2009 tot 2011 de Bachelor opleiding voor Uitvoerend Danser te worden. Na deze twee jaren besliste ze haar studies verder te zetten in Tilburg (Nederland) aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten​, waar ze in 2014 afstudeerde.  U kent haar natuurlijk ook uit So You Think You can Dance waar ze de Top 12 haalde.  Laura was in de periode 2013 - 2014 al choreoagrafe bij Dansgroep Nele, maar  koos zoals altijd voor een extra  uitdaging en verhuisde naar Londen om er zich verder te ontwikkelen als professioneel danser, choreografe, model en stunt performer.  Met deze extra ervaringen op zak werd ze eenmaal terug in België onze choreografe voor de groepen 5, 7, 8 en 9.

Wolfe de Roeck

Op 5 jarige leeftijd zette Wolfe haar eerste danspasjes bij Dansgroep Nele omdat ze danseres wilde worden. Hier is haar liefde voor dans uitgegroeid tot een passie waardoor ze later werd toegelaten tot De Kunsthumaniora te Brussel. Hier volgt ze een professionele opleiding dans met verschillende stijlen waaronder ballet, hedendaags , improvisatie en podiumpraktijk. Ze danste reeds talrijke dansvoorstellingen in binnen -en buitenland en werkte hiervoor samen met choreografen zoals Min HeeBervoets & Michel Froget ( bekend van So You thinkYou Can Dance)– Julianna Neves (artieste bij Cirque du Soleil). Wolfe is niet verlegen om haar grenzen te verleggen en nam deel aan workshops in diverse stijlen bij oa. PARTS (Anne Teresa De Keersmaeker) – Ultima Vez  en een  Internationale Dansstage bij De Koninklijke Balletschool- Antwerpen. Hiernaast heeft ze ook reeds ervaring met lesgeven als medewerker bij Art see Everywhere dat Kunstkampen organiseert.

Marijke Verhelst

Marijke kwam als dochter van de toenmalige geluids- en lichtman al in aanraking met de Nelekes van in de wieg. Vanaf haar 6 jaar genoot ze jaarlijks mee van de Gala voorstellingen in de sporthal van Dendermonde. Ze maakte haar eerste reis met de nelekes naar Luxemburg op haar 6 jaar maar durfde toe nog niet mee te dansen, ook al kende ze vele dansjes uit het hoofd van de vele shows. Op haar 9de begon ze effectief te dansen bij Kunstgroep Nele en sloeg de dansmicrobe toe! Van haar 14e tot haar 21e gaf ze bij Kunstgroep Nele les aan de kindjes van groep 1 (2e-3e kleuterklas). Ze volgde een opleiding tot Jazz dance initiator bij BLOSO en gaf ook les op BLOSO sportkampen. Ze kreeg bij Kunstgroep Nele ondermeer les van Anne Embrechts, Jan de Wieuw, Stella de Volder, Peter Kongs, Peter Vandosselaer, Luc Moens en Ingrid Coppieters. Ook reisde ze met Nele mee de wereld rond. In Finland, Canada, Portugal, Bulgarije en Griekenland, Tsechië en Thailand mocht zij van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking tijdens deze culturele uitwisselingen genieten.

Op haar 23e verhuisde Marijke naar Sint-Niklaas, nam afscheid van Kunstgroep Nele en werd lid van Danscenter Clapaja tot op heden. Zij gaf les bij Dance is life, Sint-Niklaas aan kinderen cn de 2e tot het 6e leerjaar en had zelf haar dansschool waar ze gedurende twee jaar les gaf aan dezelfde leeftijdsgroep. Zij gaf al meerdere dansinitiaties op sportdagen en werd al enkele keren ter hulp geroepen voor zowel choreografiën als uitwerking van kostumering voor schoolfeesten. Marijke is nu nog steeds actief als danser bij clapaja waar zij Musical, Tap, Irisch Tap en Jazz volgt bij Claire Paniez en Inge Peersman in combinatie met Ballet bij Johan Goessens van Stichting Klassieke dans. Daarnaast is zij ook nog actief als danser bij Bohemian Productions en als danser/zangeres in het ensemble van Het Belcantogezelschap, beiden in Sint-Niklaas. “Het terug kunnen lesgeven bij Nele is een lang stilgehouden droom die in vervulling gaat, met hart en ziel zal ik mijn eeuwige danskriebels overzetten op de jonge Nelekes!”