Doelstelling

Dansgroep Nele vzw is een ambitieuze, dynamische en enthousiaste dansvereniging met roots te Grembergen, Dendermonde.

Dansgroep Nele bestaat al sinds 1957 en geeft al meer dan 60 jaar les aan kinderen en jongvolwassenen. Doorheen de jaren is er heel wat geëvolueerd en dit heeft geleid tot onze huidige visie en doelstellingen.

Iedereen met danskriebels kan bij ons terecht vanaf de leeftijd van 4 jaar voor een algemene dansopleiding. Onze focus ligt voornamelijk op dansplezier, aandacht voor elke danser en de ontwikkeling van een prima danstechniek. Bij Dansgroep Nele vzw behoor je tot een hechte groep ‘nelekes’. Klein of groot, beginner of gevorderd, iedereen is welkom!

Onze groepen worden enkel ingedeeld volgens leeftijd. Wij willen bewust niet werken met niveaus en/of selectiegroepen om iedereen de kans te geven kennis te maken met dans en er zich verder in te ontplooien. Bij Dansgroep Nele vzw hoef je ook niet te kiezen voor een bepaalde dansstijl, maar komen binnen elke groep verschillende genres aan bod.

Voor onze lessen doen wij een beroep op professioneel geschoolde dansleerkrachten met heel wat ervaring. Hun inzet en passie voor dans zorgt tijdens de lessen altijd voor een glimlach op het gezicht van onze dansers.

Elk jaar organiseren wij een fantastisch dansgala, waarbij elk ‘Neleken’ de mogelijkheid krijgt te schitteren op een podium en haar of zijn steentje bij te dragen aan fenomenale choreografieën. Dit gala is elk jaar opnieuw het hoogtepunt van ons dansjaar.

Tijdens het jaar wordt Dansgroep Nele vzw ook regelmatig gevraagd voor tal van optredens en activiteiten in de regio. Binnen de regio Dendermonde is Dansgroep Nele vzw dan ook een gevestigde waarde.