Team

Natasja De Block – Heymans

Op vijfjarige leeftijd begint Natasja met ballet in de balletschool van Roland Helven, eerst in Hamme, daarna in Temse. Dit blijft ze doen tot haar 11 jaar. Zij doet dan met succes auditie aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Op de KBA volgt ze een verscheidenheid van danslessen, zoals klassieke dans, hedendaagse dans, Spaanse dans, Jazz-dans, etc… Maar ook verschillende moderne technieken zoals bv. De Graham en Cunningham techniek. Tijdens deze opleiding danst ze in verscheidene choreografieën van onder meer Jos Brabants, Hugo Fanari, Tom Bosma, Jan de Schenkel,… Na het behalen van haar diploma geeft ze les op verschillende dansscholen en gaat ze aan de slag als leerkracht muzische vorming. Ze verbreedt haar kennis nog steeds door het volgen van verschillende stages en workshops.

Tineke De Smet

Na meer dan vijftien jaar zelf dansles te hebben gevolgd, behaalde Tineke De Smet in 2011 het diploma van dansdocent aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Sindsdien doceert ze klassiek ballet, jazzdans, moderne dans en dansexpressie aan verschillende leeftijdsgroepen. Ze deed ook ervaring op met doelgroepen als ouderen en kinderen met een mentale en visuele beperking en gaf onder meer les in Mumbai en Rio de Janeiro. Daarnaast geeft ze haar kennis en passie voor dans ook door aan leerkrachten in het basisonderwijs als coach voor het vak muzische vorming en voltooide ze vorig jaar de opleiding tot onderwijskundig pedagoog. Sinds dit schooljaar gaat ze samen met groepen 1B en 3A op weg om samen de techniek, de creativiteit en vooral het plezier van dans te ontdekken.

Phaedra Waeyaert

Phaedra voltooid het middelbaar onderwijs aan het Stedelijk instituut voor Woord, Kunst en Drama te Gent. Het hoger onderwijs voltooit ze in Nederland aan de dansacademie te Tilburg. In juni 2008 behaalt ze er het diploma van dansdocente. Phaedra verzorgde reeds zowel in binnenland als buitenland activiteiten voor kinderen, tieners en professionelen zowel wat betreft choreografie, als shows en musicals. Zij was ook actief in de organisatie van danskampen bij Topvakantie.

Tom Brewéee aka Kaipo

Tom Brewée aka Kaipo is een danser en lesgever met vele stijlen. Hij begon zijn danscarière als Bboy en vond snel zijn weg naar andere streetdance-stijlen zoals Hiphop-freestyle, popping, housedance, locking. Daarnaast volgde hij ook lessen in andere stijlen zoals hedendaagse dans, klassiek, jazz, modern,… Kaipo heeft ook ervaring in battles, jureren en coachen van dansers in heel Europa. Hij geeft danslessen in verschillende scholen verspreid in Vlaanderen en is daarnaast ook CEO van zijn eigen vzw dat de danscultuur en dansscholen in Vlaanderen ondersteund. Hij heeft naast al dit nog steeds 3 coaches die hem met raad en kennis bijstaan wanneer nodig, want je blijft voor eeuwig een student.

Boyana

Oorspronkelijk uit Bulgarije, wonend aan de zeezijde, ontdekte Boyana dans op 15-jarige leeftijd. De eerste danservaring is met hedendaagse dans. In de 10 jaar dat ze zich op deze stijl concentreerde, was Boyana in haar geboortestad ‘Bourgas’ lid van “Dune dance company”. Ondertussen begon ze met het volgen van een opleiding aan de Vrije Universiteit van Varna, met als specialiteit “Choreograaf”, maar deze opleiding bleef helaas onvoltooid omdat ze naar België verhuisde. Hier ontdekte ze een totaal andere danswereld, namelijk de Hip Hop-cultuur. Dit was het begin van de dansreis! Reizen werd een belangrijk onderdeel om mensen met de kennis te bereiken. Boyana volgde vele workshops bij oa. Hit Master Fish, Byron Cox, Chris Shake Mathis, Damon Frost, Obelixx Menezes , Poe One, Iron Monkey, YNot, Shannon Whichway,…

Marijke Verhelst

Marijke kwam als dochter van de toenmalige geluids- en lichtman al in aanraking met de Nelekes van in de wieg. Vanaf haar 6 jaar genoot ze jaarlijks mee van de Gala voorstellingen in de sporthal van Dendermonde. Ze maakte haar eerste reis met de nelekes naar Luxemburg op haar 6 jaar maar durfde toe nog niet mee te dansen, ook al kende ze vele dansjes uit het hoofd van de vele shows. Op haar 9de begon ze effectief te dansen bij Kunstgroep Nele en sloeg de dansmicrobe toe! Van haar 14e tot haar 21e gaf ze bij Kunstgroep Nele les aan de kindjes van groep 1 (2e-3e kleuterklas). Ze volgde een opleiding tot Jazz dance initiator bij BLOSO en gaf ook les op BLOSO sportkampen. Ze kreeg bij Kunstgroep Nele ondermeer les van Anne Embrechts, Jan de Wieuw, Stella de Volder, Peter Kongs, Peter Vandosselaer, Luc Moens en Ingrid Coppieters. Ook reisde ze met Nele mee de wereld rond. In Finland, Canada, Portugal, Bulgarije en Griekenland, Tsechië en Thailand mocht zij van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking tijdens deze culturele uitwisselingen genieten.

 

Op haar 23e verhuisde Marijke naar Sint-Niklaas, nam afscheid van Kunstgroep Nele en werd lid van Danscenter Clapaja tot op heden. Zij gaf les bij Dance is life, Sint-Niklaas aan kinderen cn de 2e tot het 6e leerjaar en had zelf haar dansschool waar ze gedurende twee jaar les gaf aan dezelfde leeftijdsgroep. Zij gaf al meerdere dansinitiaties op sportdagen en werd al enkele keren ter hulp geroepen voor zowel choreografiën als uitwerking van kostumering voor schoolfeesten. Marijke is nu nog steeds actief als danser bij clapaja waar zij Musical, Tap, Irisch Tap en Jazz volgt bij Claire Paniez en Inge Peersman in combinatie met Ballet bij Johan Goessens van Stichting Klassieke dans. Daarnaast is zij ook nog actief als danser bij Bohemian Productions en als danser/zangeres in het ensemble van Het Belcantogezelschap, beiden in Sint-Niklaas. “Het terug kunnen lesgeven bij Nele is een lang stilgehouden droom die in vervulling gaat, met hart en ziel zal ik mijn eeuwige danskriebels overzetten op de jonge Nelekes!”