1970-1979

Nele groeide gaandeweg tot een Kunstgroep waarin jonge meisjes vanaf 5 jaar zich kunnen uiten op het vlak van dans en lichaamsbeweging. Alle moderne danstechnieken worden op een, soms meer dan amateuristische wijze, eigen gemaakt aan de dansers.

Naast het louter aan cultureel doen via creatieve expressies, is cultuur overbrengen ook een factor die door de jaren heen verbonden is met de werking van Nele. Einde jaren zestig, begin jaren zeventig waren er al 85 meisjes aangesloten bij de groep. De mogelijkheden werden groter, maar ook de problemen groeiden mee. Hoe meer leden, hoe meer dansen, hoe meer kledij, hoe meer attributen.

In die periode maakte Kunstgroep Nele een eerste hoogtepunt mee. Men trad maar liefst viermaal op voor de Vlaamse televisie en nog voor het jaar voorbij was stonden al 130 optredens genoteerd in het al rijk gedocumenteerde geschiedenisboek van de groep.

Kunstgroep Nele was een begrip van stijl, sierlijkheid en beweging geworden… woorden uit enkele kranten uit die periode.