Choreografen

Laura Parijs

Na een sportieve jeugd deed Laura auditie voor ‘De! Kunsthumaniora Antwerpen Hedendaagse dans’ op aanraden van de directeur van haar amateur dansschool. Ze slaagde voor de auditie en vervolgde haar middelbare opleiding vanaf het vierde middelbaar in de kunsthumaniora. Deze bood haar een uitgebreide en zeer professionele opleiding in Hedendaagse Dans. Nadat ze met onderscheiding afstudeerde in 2009, zette ze haar studie voort in het Hoger Instituut voor Dans, het Conservatorium van Antwerpen. Daar volgde ze van 2009 tot 2011 de Bachelor opleiding om Uitvoerend Danser te worden. Na deze twee jaren besliste ze haar studies verder te zetten in Tilburg (Nederland) aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten​, waar ze in 2014 afstudeerde. U kent haar natuurlijk ook uit So You Think You can Dance waar ze de top 12 haalde. Laura was in de periode 2013 - 2014 al choreoagrafe bij Dansgroep Nele, maar  koos zoals altijd voor een extra  uitdaging en verhuisde naar Londen om er zich verder te ontwikkelen als professioneel danser, choreografe, model en stunt performer. Met deze extra ervaringen op zak werd ze, eenmaal terug in België, choreografe bij Dansgroep Nele.

Maren Casier

Hier hebben we dan een choreografe die uit onze eigen rangen komt! Maren danst immer sinds haar 7 jaar al bij Dansgroep Nele. Daarnaast heeft ze al talloze stages en danskampen gedaan bij onder andere De Kunsthumaniora Antwerpen, Interdans en Dansateljee. Ze is een creatief persoon die haar danspassie combineert met haar activiteiten als zelfstandig interieurarchitecte. Zij geeft les aan de jongere groepen.

Wolfe de Roeck

Op 5-jarige leeftijd zette Wolfe haar eerste danspasjes bij Dansgroep Nele. Hier is haar liefde voor dans uitgegroeid tot een passie waardoor ze later werd toegelaten tot de Kunsthumaniora te Brussel en momenteel een bacheloropleiding performance aan het KASK en Conservatorium te Gent volgt. Ze is opgeleid als een danser met verschillende stijlen waaronder ballet, hedendaagse dans, improvisatie en podiumpraktijk.

Daarnaast danste reeds talrijke dansvoorstellingen in binnen- en buitenland. De artistieke benadering van dans en beweging primeren in haar choreografieën en performances zoals haar realisaties in Bozar Brussel en andere kunstinstellingen zoals KIOSK en Kunsthal Gent. Het ultieme gevoel en de vrijheid van bewegen waarbij alle aspecten van dans worden onderzocht, vormen de basis van haar passie, die ze wil delen met Dansgroep Nele.

Jeffrey Roberts

Jeffrey, met roots in Suriname, heeft al een hele danscarrière op zijn palmares. Al van in de jaren 80 is hij actief op verschillende danswedstrijden en nam hij deel aan optredens bij grote namen. Zo maakte hij onder andere deel uit van de supporting acts van Madonna, Randy Crawford, Run DMC, Destiny’s Child en LL Cool J.

Sinds begin jaren 2000 is hij lid van de dansgroep ‘The Step Creaters’ en gaf hij ook les en workshops aan verschillende scholen in onder andere Suriname, Zuid-Amerika en Utrecht. Ook was hij vaak te zien als jurylid in verschillende hiphop- en breakdance-wedstrijden. Zelf zag je Jeffrey in 2017 passeren op Holland’s Got Talent met de groep ‘The Rocking Chairs’. Hierbij gingen ze niet onopgemerkt voorbij met hun breakdance act.

Met al deze ervaring en zijn overduidelijke enthousiasme geeft Jeffrey nu de basisbeginselen van Hip Hop en Breakdance door aan onze Nelekes.

Lisse Govaert

Lisse is een choreografe die op haar 4 jarige leeftijd gestart is bij Dansgroep Nele. Ondertussen 14 jaar later gieren de danskriebels nog steeds door haar lijf. Het plezier en de passie voor dansen heeft Lisse dan ook echt ontdekt bij ons! 

Naast sportkampen, avonturenkampen en turnlessen zal Lisse vanaf nu ook choreografe worden bij onze jongste groepen. Zelf zal je haar ook nog op het podium terugvinden, want ze blijft ook nog lid van de oudste groep.

Ze studeert orthopedagogie aan de Hogeschool in Gent en wil in de toekomst ‘zorg juf’ worden in een lagere school. Bij Dansgroep Nele wil Lisse graag de danskriebels die zij heeft meegekregen als kleine kapoen doorgeven aan de nieuwe generatie ‘Nelekes’.

Marijke Verhelst

Marijke kwam als dochter van de toenmalige geluids- en lichtman al in aanraking met de Nelekes van in de wieg. Vanaf haar 6 jaar genoot ze jaarlijks mee van de Gala voorstellingen in de sporthal van Dendermonde. Ze maakte haar eerste reis met de Nelekes naar Luxemburg op haar 6 jaar maar durfde toe nog niet mee te dansen, ook al kende ze vele dansjes uit het hoofd van de vele shows. Op haar 9e begon ze effectief te dansen bij Kunstgroep Nele en sloeg de dansmicrobe toe! Van haar 14e tot haar 21e gaf ze bij Kunstgroep Nele les aan de kindjes van groep 1 (2e-3e kleuterklas). Ze volgde een opleiding tot jazz dance initiator bij BLOSO en gaf ook les op BLOSO sportkampen. Ze kreeg bij Kunstgroep Nele ondermeer les van Anne Embrechts, Jan de Wieuw, Stella de Volder, Peter Kongs, Peter Vandosselaer, Luc Moens en Ingrid Coppieters. Ook reisde ze met Nele mee de wereld rond. In Finland, Canada, Portugal, Bulgarije en Griekenland, Tsechië en Thailand mocht zij van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking genieten tijdens deze culturele uitwisselingen.

Op haar 23e verhuisde Marijke naar Sint-Niklaas, nam afscheid van Kunstgroep Nele en werd lid van Danscenter Clapaja tot op heden. Zij gaf les bij Dance is life, Sint-Niklaas aan kinderen van het 2e tot het 6e leerjaar en had zelf haar dansschool waar ze gedurende twee jaar les gaf aan dezelfde leeftijdsgroep. Zij gaf al meerdere dansinitiaties op sportdagen en werd al enkele keren ter hulp geroepen voor zowel choreografiën als uitwerking van kostumering voor schoolfeesten. Marijke is nu nog steeds actief als danser bij clapaja waar zij Musical, Tap, Irisch Tap en Jazz volgt bij Claire Paniez en Inge Peersman in combinatie met Ballet bij Johan Goessens van Stichting Klassieke Dans. Daarnaast is zij ook nog actief als danser bij Bohemian Productions en als danser/zangeres in het ensemble van Het Belcantogezelschap, beiden in Sint-Niklaas. “Het terug kunnen lesgeven bij Nele is een lang stilgehouden droom die in vervulling gaat, met hart en ziel zal ik mijn eeuwige danskriebels overzetten op de jonge Nelekes!”