Realisaties

2022

Sint Elooi Processie Grembergen 2022

100 jaar, zolang trekt de Sint-Elooi processie al van de kerk in Grembergen naar de kapel. Het is een jaarlijkse traditie om Sint-Elooi te vieren, de patroonheilige van de smeden. De optocht vond plaats op 3 juli en Dansgroep Nele deed mee!

Dorpsfeest Grembergen 2022

Op zaterdag 25 juni stond Nele weer op het dorpsplein van Grembergen met een prachtig optreden voor het jaarlijkse dorpsfeest. Wie onze show ‘Nele Puur’ had gemist kreeg hier enkele impressies te zien, maar ook een reeks nieuwe dansen maakte het optreden compleet.

Schoolfeest VLEK Grembergen 2022

Het wordt ondertussen een jaarlijkse traditie om onze jongste dansers op het einde van het dansjaar nog eens te laten schitteren op het schoolfeest van de VLEK. Na 2 jaar afwezigheid, was Dansgroep Nele terug present en lieten de kleinste 'Nelekes' hun dansmoves zien!

Ros Beiaard Ommegang Dendermonde 2022

 2 jaar langer moest Dendermonde wachten, maar na 12 jaar kwam het Ros Beiaard eindelijk terug uit zijn stal! Dansgroep Nele was ook van de partij in samenwerking met Dansateljee, dit met een opzwepende stoet en een kippenvel moment op de grote markt. 

NELE PUUR 2022

Na 2 jaar konden we onze dansers opnieuw de plaats geven die ze verdienen: in de spotlights op een podium.  Na zo’n lange periode was er bij de dansers, choreografen, medewerkers en bestuursleden een enorme drang om terug het beste van zichzelf te kunnen geven. Tegelijkertijd wouden we met deze toch wel speciale editie ook terugkeren naar de essentie van wat we doen: dansen, dansen en nog eens dansen. We kozen daarom voor “Nele PUUR”, voor dans in zijn pure vorm.

Chocoladeverkoop 2022

Jaarlijks organiseren we een aantal activiteiten om onze werking verder te ondersteunen en uit te bouwen. Dit jaar opteerden we voor een chocoladeverkoop  met Milka en Côte d’Or pakketten.

2021

Aperobox actie 2021

Dit jaar organiseerden we geen ontbijtactie. We doorbraken deze traditie en vervangde deze door een APEROBOX! Het werd een rijkgevulde box die door velen gesmaakt werd.

Bloemencorso Sint Gillis 2021

Dit jaar ging de 70e Bloemencorso in Sint Gillis uit! De corso ging door op zondag 05 september en het thema van dit jaar was ‘Wat een dag’. Dansgroep Nele danste weer door de straten van Sint Gillis en toonde zich van zijn beste kant.

Bloemencorso Blankenberge 2021

Na een jaar gedwongen pauze ging de bloemencorso in Blankenberge terug door op zondag 29 augustus. Het was een alternatieve versie die statischer, maar veiliger was. Het thema werd ‘Onvergetelijk’, en Dansgroep Nele stond weer te popelen om deel te nemen!

Zomerse dansdagen

Voor het eerst organiseerde Dansgroep Nele een zomers danskamp voor leden en niet leden. Het werd een weekend vol dans en leuke activiteiten. Het kamp ging door op zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus, en werd afgesloten met een toonmoment door alle deelnemers.

Covid-19

De start van 2021 werd jammer genoeg in lockdown ingezet owv Covid. Dit had als gevolg de het merendeel van de lessen weer online of buiten doorgingen. Terug was er geen jaarlijks GALA en heel wat activiteiten gingen niet door.

2020

Annulatie jaarlijks gala en zomeroptredens 2020

2020 is een jaar dat de geschiedenisboeken ingaat. Door de komst van Covid-19 werd iedereen zijn leven in de war gestuurd. Ook Dansgroep Nele moest alles on hold zetten. Hierdoor werd het jaarlijkse GALA met veel spijt geannuleerd. Ook de zomer zag er helemaal anders uit. De vele optredens die gepland stonden gingen niet door.

Wafelverkoop 2020

De wafelverkoop bij Dansgroep Nele is ieder jaar weer een vaste waarde. Met dergelijke activiteiten willen we onze werking verder uitbouwen en financieren we een aantal investeringen die niet bekostigd worden via het lidgeld, zoals kledij voor optredens, podiummateriaal, ons gala,…

Nieuwjaarsdrink 2020

Op 26 januari 2019 vond de derde editie van onze nieuwjaarsdrink plaats. Dit was voor alle Nelekes en hun ouders om het jaar feestelijk in te zetten. Bedoeling is dat de Nelekes en hun ouders in een gezellige sfeer kennis konden maken met de choreografen, bestuursleden en medewerkers dit samen met een natje en een droogje.

2019

Winterhappening 2019

Op zondag 1 december organiseerde Grandioos Grembergen voor de tweede keer een Winterhapping in Grembergen. Dit keer op een nieuwe locatie om er weer een gezellige dag van te maken. Dansgroep Nele was er bij en een kidscorner, het bezoek van de Sint, verschillende eet- en drankstandjes en verschillende optreden van locale groepen zorgde ervoor dat het een onvergetelijke dag werd.

Ontbijtactie 2019

Deze jaarlijkse activiteit van dit jaar plaats op zondag 24 november. Er was opnieuw een rijkelijk gevulde ontbijt doos die kon gesmaakt worden.

Boulevart Dendermonde 2019

Voor de 7e keer palmde BOULEVART de Dendermondse binnenstad in met straattheater, circus, muziek, dans, (kinder)animatie en workshops.
Op zondag 22 september was Dansgroep Nele ook aanwezig en gaf verschillende optredens.

Reuzenstoet Grembergen 2019

De jaarlijkse reuzenstoet in Grembergen ging weer uit op vrijdag 6 september. Met de optocht trapt Treuzencomité traditioneel de Septemberkermis in Grembergen op gang. Dansgroep Nele mocht net als de vorige jaren een optreden geven voor de apotheose van de reuzen aan café ‘De Sportvriend’.

Bloemencorso Sint Gillis 2019

De bloemencorso van Sint Gillis-bij-Dendermonde vond plaats op zondag 1 september. Deze prachtige stoet met bloemenwagens gaat elk jaar rond op de eerste zondag van september. Het thema voor dit jaar is ‘LIEFDE VOOR MUZIEK’. Dansgroep Nele danste ook hier weer mee en de dansers maakten er weer een prachtige show van.

Katuit Dendermonde 2019

Dendermonde is op folklorisch vlak niet alleen gekend omwille van zijn tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang. Elke laatste donderdag van augustus trekken de drie historische guldenreuzen Indiaan, Mars en Goliath dansend door de stad. De proloog van deze mooie stoet werd o.a. gevormd door Dansgroep Nele. Maar liefst 65 dansers veroverden al dansend de stad van Dendermonde en op de Grote Markt zorgden ze versterkt met de vriendinnen van Dansateljee voor een wervelend dansspektakel.

Bloemencorso Blankenberge 2019

De jaarlijkse bloemencorso van Blankenberge vond plaats op zondag 25 augustus. Het thema dit jaar was “Sea the music”. Dansgroep Nele was weer van de partij en zette zijn beste beentje voor tijdens deze prachtige stoet.

Casa Nela 2019

Op 15 augustus was er traditioneel de jaarlijkse rommelmarkt in de Oude Molenstraat in Grembergen, in combinatie met alle activiteiten ervoor en erna ook gekend als “Proche Kermis”. Hier hielden we onze zevende editie van ‘Casa Nela’. Iedereen was welkom om te komen genieten van een lekkere gin-tonic, cava of andere verfrissing.

AROUND THE WORLD 2019

Het jaarlijkse GALA van dit jaar werd een reis rond de wereld. Het podium werd telkens opnieuw een ander land en de dansers toonde zich weer van hun beste kant. Het was een aangename show met prachtige kostuums, enthousiaste dansers en veel plezier!

Wafelverkoop 2019

In 2018 hielden we in februari/maart terug een grote wafelverkoop. Je had keuze uit een ruim assortiment. De winst uit deze actie investeerde we in kledij voor optredens, podiummateriaal, ons gala,…

Nieuwjaarsdrink 2019

Bij de start van het nieuwe jaar hoort traditioneel een natje en een droogje. Daarom organiseerde Dansgroep Nele om het jaar feestelijk in te zetten een nieuwjaarsdrink voor alle Nelekes, hun ouders en medewerkers. Bedoeling is dat de Nelekes en hun ouders in een gezellige sfeer kennis kunnen maken met de choreografen en bestuursleden.

2018

Winterhappening Grandioos Grembergen 2018

Op zondag 2 december 2018 organiseerde de handelaarsvereniging Grandioos Grembergen en plaatseliljke verenigingen hun eerste Winterhappening. Op het K. Eeckhoutplein aan het Grootzand was er een groots tentendorp met diverse standen. Dansgroep Nele hield een stand met verschillende soorten chocolademelk open en de kleinste dansers mochten het beste van  zichtzelf laten zien met een optreden.

Ontbijtactie 2018

Dit jaar organiseerde we terug een heuse ontbijtactie. De ontbijten waren gevuld met 1 chocoladekoek, 1 croissant, 1 sandwich en 1 pistolet , 1 fruitsapje, koffie & thee, choco, een gekookt eitje, een yoghurt en een gezond stukje fruit. Het ontbijt werd samen met 'de zondag' geleverd voor een gezellig ontbijt!

Reuzenstoet Grembergen 2018

De jaarlijkse reuzenstoet in Grembergen ging weer uit op 7 september. Dansgroep Nele mocht net als de vorige jaren een optreden geven voor de apotheose van de reuzen aan café ‘De Sportvriend’.

Bloemencorso Sint-Gillis 2018

Dit jaar werd de bloemencorso in Sint-Gillis een grote filmset. Met het thema ‘Flowers, Camera, Action!’ koos regisseur Bram Buytaert voor een stoet vol filmtoppers. Ook hier waren de nelekes de echte ‘Badgirls’ van de stoet.

Katuit Dendermonde 2018

De proloog van deze mooie stoet werd o.a. gevormd door Dansgroep Nele. Maar liefst 65 dansers veroveren al dansend de stad van Dendermonde en op de Grote Markt zorgen ze versterkt met de vriendinnen van Dansateljee voor een wervelend dansspektakel.

Bloemencorso Blankenberge 2018

Deze stoet met een jarenlange traditie en met een bekendheid tot ver over de landsgrenzen heen vond dit jaar plaats op 26 augustus. Naast de vele praalwagens fleuren muziekkorpsen, showorkesten en dansgroepen de stoet op. Ook Dansgroep Nele was weer van de partij. Als echte ‘Bad Girls danste onze nelekes door de straten van Blankenbergen. Thema dit jaar was: Corso@the movies.

Sneukeltocht Grembergen 2018

Jaarlijks wordt in Grembergen de ‘Sneukeltocht’ georganiseerd. Dit is een wandeltocht ten voordele van AZ Sint-Blasius die met de opbrengst diverse verwen activiteiten organiseert voor mensen met kanker. Ook Dansgroep Nele werkte hier aan mee. Op 19 augustus zorgden ze voor de nodige dansanimatie op een van de stopplaatsen.

Casa Nela 2018

Jaarlijks gaat op 15 augustus in de Oude Molenstraat in Grembergen een grote rommelmarkt door. Grembergse verenigingen hebben dan de mogelijkheid een gelegenheidscafé open te houden. Ook Dansgroep Nele was aanwezig met lekkere gin-tonic, cava en andere verfrissingen.

Sint Elooi processie  Grembergen 2018

Meer dan 300 jaar, zolang trekt de Sint-Elooi processie al van de kerk van Grembergen naar de kapel. Het is een jaarlijkse traditie om Sint Elooi te vieren, de patroonheilige van de smeden. Aan de kapel worden zo’n 80 paarden gewijd. Als Grembergse dansvereniging nam Dansgroep Nele dit jaar opnieuw mee aan deze mooie traditie.

Schoolfeest VLEK Grembergen 2018

Het wordt ondertussen een jaarlijkse traditie om onze jongste dansers op het einde van het dansjaar nog eens te laten schitteren op het schoolfeest van de VLEK. Ook dit jaar was dit niet anders en waren we op 24 juni opnieuw van de partij.

Maria Massaspektakel Halle 2018

Dansgroep Nele verzorgde op 20 mei tijdens het massaspektakel de choreografie van “Maria vangt de kogels op”. Ook Koningin Mathilde was aanwezig omdat het dit jaar immers een feestjaar was. Het Mariabeeld – of het beeld van de Zwarte Madonna – was precies 750 jaar oud.

A WALK IN THE PARK 2018

Het jaarlijkse GALA van dit jaar speelde zich af in een prachtig park. Het podium was volledig omgetoverd en de dansers toonde zich weer van hun beste kant. Het was een aangename show met prachtige kostuums, enthousiaste dansers en veel plezier!

Wafelverkoop 2018

In 2018 hielden we in februari/maart terug een grote wafelverkoop. Je had keuze uit een ruim assortiment. De winst uit deze actie investeerde we in kledij voor optredens, podiummateriaal, ons gala,…

Nieuwjaarsdrink 2018

Op 21 januari 2018 vond voor de tweede maal onze nieuwjaarsdrink plaats. Deze was voor alle Nelekes en hun ouders om het jaar feestelijk in te zetten. Bedoeling is dat de Nelekes en hun ouders in een gezellige sfeer kennis konden maken met de choreografen, bestuursleden en medewerkers dit samen met een natje en een droogje.

2017

Kerstfeest 2017

Dit jaar bestonden we 60 jaar en we wouden dit feestjaar gepast eindigen. Daarom organiseerde we op zaterdag 16/12/2017 voor alle dansers en choreografen een spetterend Kerstfeest. Er waren hapjes, drankjes, pakjes, veel plezier, OMRUILING VAN DE STICKERS, verdeling van de nostalgische tasjes en uiteraard muziek & dans. s’Avonds was het de beurt aan alle medewerkers en kregen zij een gezellig bedankingsfeestje.

Ontbijtactie 2017

Ook dit jaar was er een activititet terug vcan weg geweest. Dansgroep Nele organiseerde op 26 november een grote ontbijtactie. Nieuw dit jaar was de luxe-versie die werd aangevuld met een flesje sprankelende cava. Dit in het kader van ons 60 jarig bestaan!

Bootcamp 2017

BOOTCAMP was terug na een aantal jaar van afwezigheid. Dit jaar trokken we op 20, 21 en 22 oktober naar recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Deze editie zat BOOTCAMP in een nieuw jasje. Dansen stond nog steeds centraal, maar ook andere, meer avontuurlijke activiteiten waren dit jaar verwerkt in het programma.

Reuzenstoet Grembergen 2017

De jaarlijkse Reuzenstoet in Grembergen ging weer uit op 10 september. Met de optocht trapt Treuzencomité traditioneel de septemberkermis in Grembergen op gang. Ruim twintig reuzen en zeven orkesten lokken langs het parcours een massa volk naar buiten. Uniek is dat elke reus die meeloopt gemaakt is door plaatselijke verenigingen, geïnspireerd op echte Grembergse dorpsfiguren.

Dansgroep Nele mocht net als de vorige jaren een optreden geven voor de apotheose van de reuzen aan café ‘De Sportvriend’.

Bloemencorso Sint-Gillis 2017

“Ontwerp één wagen per continent. Een wagen waar dieren, gebouwen, stijlen en menselijke figuren centraal staan. De wagen zou zonder enige uitleg het continent kunnen uitstralen.” Dit was de opdracht voor deze 67e bloemencorso in Sint-Gillis. Samen met de corsogroep ‘BOBO’ toonden we op 3 september een dans rond het thema Noord-Amerika: Arendsvlucht.

Katuit Dendermonde 2017

Naar jaarlijkse gewoonte was Dansgroep Nele terug te zien in de reuzenommegang Katuit in Dendermonde. Deze vond plaats op 31 augustus. Na een swingende stoet, toonde Dansgroep Nele zich van zijn beste kant met een spetterende show op de grote markt.

Bloemencorso Blankenberge 2017

Blankenberge liet zich op 27 augustus weer van zijn beste kant zien en trok veel volk voor de jaarlijkse bloemencorso. Als thema van dit jaar werd er gekozen voor ‘een zoo van bloemen – Animahlia’.

Ook Dansgroep Nele was weer van de partij. Als echte leeuwen lieten we ons weer van onze beste kant zien en dansten we door Blankenberge.

Casa Nela 2017

Jaarlijks gaat op 15 augustus in de Oude Molenstraat in Grembergen een grote rommelmarkt door.  Grembergse verenigingen hebben dan de mogelijkheid een gelegenheidscafé open te houden.  Na enkele jaren afwezigheid, waren we dit jaar opnieuw van de partij.  Op dinsdag 15 augustus 2017 is er de vijfde editie van “Casa Nela”. Iedereen was welkom om te komen genieten van een lekkere gin-tonic, cava of andere verfrissing.

Sint-Elooi processie Grembergen 2017

100 jaar, zolang trekt de Sint-Elooi processie al van de kerk in Grembergen naar de kapel. Het is een jaarlijkse traditie om Sint-Elooi te vieren, de patroonheilige van de smeden. De optocht vond plaats op 2 juli. Dansgroep Nele deed voor het 2e jaar op rij mee en bracht een rustige dans op het nummer ‘Halleluja’ van Gabriel Rios en Natalia.

Schoolfeest VLEK 2017

Op het einde van ieder schooljaar brengt de VLEK in Grembergen een leuk schoolfeest. Dit vond plaats op 25 juni. Onze jongste dansers hebben zich van hun beste kant laten zien en toonden wat ze gedurende het dansjaar hebben geleerd. De Groepen 1A tem 4B brachten een mooie en leuke show en konden nog even schitteren voor de vakantie echt begon.

Dorpsfeest Grembergen 2017

Op zaterdag 24 juni stond Nele weer op het dorpsplein van Grembergen met een prachtig optreden voor het jaarlijkse dorpsfeest. Wie onze show ‘Back to the Future’ had gemist kreeg hier enkele impressies te zien, maar ook een reeks nieuwe dansen maakte het optreden compleet.

Sportgala Dendermonde 2017

Op vrijdag 23 juni vond het jaarlijkse sportgala van Dendermonde plaats. Hier worden de sportkampioenen en verdienstelijke sportievelingen van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. De aanwezigen kwamen niet alleen te weten wie de Dendermondse sportmannen en sportvrouwen zijn, maar ze kregen ook heel wat demonstraties en optredens te zien.

Dansgroep Nele was van de partij en de dansers toonde zich van hun beste kant om een wervelend optreden neer te zetten.

Eurovisiesongdag 2017

Dansgroep Nele organiseerde een leuke Eurovisiesongdag op 13 mei. Hoe we het speelde? Met de dansers werd al in de namiddag gestart met een aantal dansmomenten rond eurosongliedjes op verschillende locaties in Grembergen. s’Avonds werd er goed gestart met een stevig avondmaal, waarna de finale van het songfestival live werd bekeken. Het was een gezellige boel en tijdens het optreden van ‘Blanche’ werd er getrakteerd met een echte ‘Dame Blanche’!

Het was een leuke dag vol activiteiten en deze werd afgesloten met een klein feestje.

Stickerboek ism Proxy Delhaize Grembergen 2017

Dat we onze 60-jarige verjaardag niet onopgemerkt wilden laten voorbij gaan, wisten jullie al.  Naast een extra spetterende gala voorstelling, hadden we dit werkjaar ook een stickerboek uitgegeven met al onze dansers. Vanaf Mei waren de stickerboeken en stickers verkrijgbaar in de winkel.

De Proxy Delhaize in Grembergen had ons gecontacteerd voor een lokale plaatjesactie waarin onze eigen leden nu eens de toppers zijn waarvan een plaatje gemaakt is. Zij vonden het interessant om eens af te wijken van de traditionele voetbalstickers en doordat enkele van onze dansers er werken als jobstudent, was de link met Dansgroep Nele snel gelegd.

BACK TO THE FUTURE 2017

Hé hé, wat een weekend! Onze dansers waren volledig in topvorm, het team behind-the-scenes dolenthousiast en ook het publiek was weer in prachtige aantallen aanwezig. Dit jaar gingen we trug in de tijd samen met onze teletijdmachine. Maar deze bracht ons niet alleen naar het verleden door een defect belanden we in alle mogelijke dementies… Ons 60 jarig bestaan werd goed gevierd en er werd een pracht show neer gezet.

Wafelverkoop 2017

Dit jaar hielden we in februari/maart een grote wafelverkoop. Je had keuze uit een ruim assortiment, nml chocolade wafels, vanille wafels, suikerwafels, frangipane en snoepzakjes.

De winst uit deze actie investeerde we in kledij voor optredens, podiummateriaal, ons gala, … om ook dit jaar er weer een spetterende voorstelling van te maken.

 

Nieuwjaarsdrink 2017

In 2017 bestond Dansgroep Nele 60 jaar en iedereen mocht dit weten!

Om dit jubileumjaar feestelijk in te zetten hadden we een nieuwjaarsdrink op 15 januari met hapjes en drankjes voor alle Nelekes en hun ouders zodat ze in een gezellige sfeer kunnen kennismaken met de choreografen, bestuursleden en medewerkers.

2016

Openlesweek 2016

Op 5, 7 en 8 oktober stonden de deuren tijdens de lessen open om te proeven van Dansgroep Nee. Voor iedereen die twijfeld, was er de mogelijkheid om de lessen te bekijken. Samen met een drankje kon je genieten van al onze dansers.

Straat theaterfestival - Boulevard 2016

Op 18 september vond de 4e editie van het Dendermondse Circus & straattheaterfestival, in combinatie met koopzondag en autoloze zondag weer plaats. Het werd weer een leuke dag vol circus, straattheater, animatie en dans!

Dansgroep Nee verzorgde 3 optredens en was te bewonderen op de grote markt van Dendermonde.

Reuzenstoet Grembergen 2016

De jaarlijkse Reuzenstoet in Grembergen ging weer rond op 9 september. Met de optocht trapt treuzencomité traditioneel de Septemberkermis in Grembergen op gang. Ruim twintig reuzen en zeven orkesten lokken langs het parcours een massa volk naar buiten. Uniek is dat elke reus die meeloopt is gemaakt door plaatselijke verenigingen, geïnspireerd op echte Grembergse dorpsfiguren.

Dansgroep Nee mocht net als vorig jaar een optreden geven voor de apotheose van de reuzen aan café 'de sportvriend'.

Bloemencorso Sint-Gillis 2016

Deze prachtige stoet met bloemenwagens gaat elk jaar rond op de eerste zondag van september. De wagens worden gebouwd in de verschillende wijken van Sint-Gillis. Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar ging het rond het thema 'Speelgoed in overvloed'.

Dansgroep nee mocht als het blauwe leger van het spel Stratego de strijd aan gaan. Benieuwd wie de vlag kon overmeesteren...

Bloemencorso Blankenberge 2016

Op 28 augustus sluit Blankenberge het zomerseizoen traditiegetrouw af met de bloemenstoet. Naast de vele praalwagens fleuren muziekcorpsen, showorkesten en dansgroepen de stoet op. Dit jaar was het thema 'Speelgoed'. Dansgroep nee danste mee onder het thema 'Tol' en zette een wervelende dans neer in Blankenberge.

Katuit 2016

Op 25 augustus was het weer zover. Naar jaarlijkse gewoonte was Dansgroep Nee terug te zien in de reuzenommegang Katuit in Dendermonde. Na een swingende stoet, toonde Dansgroep Nee zich van zijn beste kant met een spetterende show op de grote markt.

Dorpsfeest Grembergen 2016

Op zaterdag 25 juni liet Dansgroep Nee Grembergen daveren op zijn grondvesten met maar liefst 5 dansgroepen! Het evenement was geheel gratis en dichtbij onze danslokalen, waarvoor we graag iedereen uitnodigden om te genieten van dit waar dorpsfestijn 😉

Voor alle (groot)ouders en vriend(inn)en die dit jaar niet bij onze productie 'AFTERLIFE' konden zijn, was dit tevens de uitgelezen kans om jouw (klein)kind/vriend(in) nog eens aan het werk te zien.

Mariaprocessie Halle 2016

Op 15 mei ging de Mariaprocessie te Halle opnieuw uit. Om op Pinksteren de O.L. Vrouw van Halle te komen eren, zijn de groepen 3A tem 7 van dansgroep Nee uitgenodigd om deel te nemen aan dit uniek spektakel.

Wivinaprocessie Groot-Bijgaarden 2016

Groot-Bijgaarden beleefde op 1 mei opnieuw haar tweejaarlijkse Wivinaprocessie en nodigde daarbij de groepen 3A tem 7 van Dansgroep nee uit om de processie te voorzien van een streepje dans.

Dansgala 'AFTERLIFE' 2016

Onze laatste productie hete 'AFTERLIFE' en is een passend vervolg op het succesvolle 'LIFE!' van 2015. Ook nu worden klassiek, hedendaags, populair en hip hop vrijelijk vermengd in prachtig uitgewerkte choreografieën. Aanstekelijke dansritmes, gevarieerde muziek en een indrukwekkende lichtshow zorgden samen voor een onvergetelijke avond.

Opendeurdag 2016

Een nieuw dansjaar betekent ook een nieuw moment om de sfeer te proeven bij de toffe danskliek vanDansgroep Nele!

Op 20 februari hadden we onze jaarlijkse opendeurdag. Tijdens deze opendeurdag kon je kennismaken met onze danser(ess)en of je familielid/vriend(in) bewonderen doorheen verschillende dansimpressies o.l.v onze choreografen terwijl je zelf genoot van een pannenkoek en/of koffie. Op het einde sloten we af met een spetterende groepsdans.  

2015

Reuzenstoet Grembergen 2015

De jaarlijkse Reuzenstoet in Grembergen staat weer voor de deur. Met de optocht trapt Treuzencomité traditioneel de Septemberkermis in Grembergen op gang. Ruim twintig reuzen en zeven orkesten lokken langs het parcours een massa volk naar buiten. Uniek is dat elke reus die meeloopt gemaakt is door plaatselijke verenigingen, geïnspireerd op echte Grembergse dorpsfiguren.

Dansgroep Nele mag net als vorig jaar een optreden geven voor de apotheose van de reuzen aan cafe de sportvriend.

Bloemencorso Sint-Gillis 2015

Deze prachtige stoet met bloemenwagens gaat elk jaar rond op de eerste zondag van september. De wagens worden gebouwd in de verschillende wijken van Sint-Gillis. Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar gaat het rond het thema 'Een reuse feest8’

Dansgroep Nele bracht een wervelde dans met als thema Rock n Roll en Twist.

Bloemencorso Blankenberge 2015

Blankenberge sluit het zomerseizoen traditiegetrouw af met de bloemenstoet. Naast de vele praalwagens fleuren muziekkorpsen, showorkesten en dansgroepen de stoet op. Dit jaar is het thema 'Duel'. Dansgroep Nele danst mee onder het thema 'Badman'. Onze ‘Badwomans’ toonde zich van hun beste kant in een wervelende choreografie.

Katuit 2015

Naar jaarlijkse gewoonte is Dansgroep Nele terug te zien in de reuzenommegang Katuit in Dendermonde. Na een swingende stoet, toont Dansgroep Nele zich van zijn beste kant met een spetterende show op de grote markt.

Paardenprocessie Opwijk 2015

In het centrum van Opwijk ging de jaarlijske Sint-Paulus paardenprocessie weer rond. Vanaf 15 uur stapten honderden paarden en figuranten door de straten die het levensverhaal van Sint-Paulus uitbeelden. Ook Dansgroep Nele was van de partij en een toonde ook dit jaar zich weer van hun beste kant.

Dorpsfeest Grembergen 2015

De Grembergenaren vierden feest. Op het kerkplein stond een dorpsfeest gepland. Dat is traditie geworden sinds de heraanleg van de Dokter Haekstraat, Hamsesteenweg en kerkplein. Om het einde van de werken te vieren, vond een paar jaar geleden voor het eerst een volksfeest plaats. Sindsdien gebeurt dat elk jaar. Bezoekers krijgen vanaf 19.45 uur een hapje en een drankje aangeboden. Er zijn optredens van Dansgroep Nele en The Dalls.

Dansgala 'LIFE!' 2015

Ons Gala van 2015 werd “LIFE!” gedoopt en  bood een adembenemend dansspektakel waarin klassiek, hedendaags, populair en hiphop vrijelijk vermengd worden. Dit alles in prachtige choreografieën, uitgevoerd door gracieuze dansers in de fraaiste kostuums. Indrukwekkende (groeps)dansen, aanstekelijke ritmes en muziek en een geweldige lichtshow zorgen voor een bruisende avond.

Qua muziekkeuze, dansspektakel, kledijontwerp en omkadering heeft Nele zichzelf weer overtroffen.  De kwaliteit van onze groep stond terug in de spotlights.

'Corso on stage' Blankenberge 2015

De stad Blankenberge organiseerde in samenwerking met een groot aantal dansscholen Corso on Stage. Het dansevent ging door op zaterdag 7 maart 2015 in het CC Casino van Blankenberge.

Dansgroepen en corsobouwers werken reeds jaren constructief samen en tillen mede daardoor telkens het corso naar een hoger artistiek en creatief niveau. De elf dansgroepen hebben tijdens het dansevent Corso on Stage het beste van zichzelf gegeven in gevarieerde dansstijlen. Hiphop, modern, tap dance, ballroom, jazz, disco, showteam ... dit en nog veel meer is de revue gepasseerd.

Bootcamp 2015

Ook dit jaar was er onze onvergetelijke bootcamp. Gedurende 3 dagen krijgen onze Nelekes een heuse training, maar plaats voor plezier was zeker aanwezig!

2014

Boulevard Dendermonde 2014

De 3e editie van het Dendermondse Circus & straattheaterfestival, in combinatie met koopzondag en autoloze zondag. Ongetwijfeld weer een leuke dag vol circus, straattheater, animatie en dans!

Dansgroep Nele verzorgde verschillende optredens in de kerkstraat van Dendermonde.

Reuzenstoet Grembergen 2014

De jaarlijkse Reuzenstoet in Grembergen staat weer voor de deur. Met de optocht trapt Treuzencomité traditioneel de Septemberkermis in Grembergen op gang. Ruim twintig reuzen en zeven orkesten lokken langs het parcours een massa volk naar buiten. Uniek is dat elke reus die meeloopt gemaakt is door plaatselijke verenigingen, geïnspireerd op echte Grembergse dorpsfiguren.

Dansgroep Nele mag net als vorig jaar een optreden geven voor de apotheose van de reuzen aan cafe de sportvriend.

Bloemencorso Sint-Gillis 2014

Deze prachtige stoet met bloemenwagens gaat elk jaar rond op de eerste zondag van september. De wagens worden gebouwd in de verschillende wijken van Sint-Gillis. Elk jaar is er een ander thema. Dit jaar gaat het rond het thema ‘oorlog’

Dansgroep Nele danste bij de wagen ‘het graf van de onbekende soldaat’ en gaf een prachte choreografie weer op Non rien de rien van Edith Piaf.

'Stad in as' publieksspektakel Dendermonde 2014

'Stad in As' is een totaalspektakel gemaakt in opdracht van de projectvereniging Martelaarsteden en de Stad Dendermonde om de gebeurtenissen in Dendermonde tijdens WO I te herdenken. Meer dan driehonderd acteurs, figuranten, dansers, muzikanten, en koorzangers uit de regio engageerden zich voor dit project. Al meer dan een jaar zijn de repetities aangevat. Een groots volwassenenkoor van 120 mensen brengt speciaal gecomponeerde muziek van Yannick De Pauw, onder begeleiding van Stijn Kolacny. Voor het spektakel werd ook een symfonisch orkest samengesteld dat de speciaal gecomponeerde muziek zal brengen. Een origineel scenario van regisseur Jan Geers en uitgewerkte choreografieën maken van ‘Stad in As’ een niet te missen uniek spektakel!

Bloemencorso Blankenberge 2014

Blankenberge sluit het zomerseizoen traditiegetrouw af met de bloemenstoet. Naast de vele praalwagens fleuren muziekkorpsen, showorkesten en dansgroepen de stoet op. Dit jaar is het thema 'Extremen'. Dansgroep Nele zette prachtige een spaanse paso doble neer.

Katuit Dendermonde 2014

Naar jaarlijkse gewoonte is Dansgroep Nele terug te zien in de reuzenommegang Katuit in Dendermonde. Na een swingende stoet, toont Dansgroep Nele zich van zijn beste kant met een spetterende show op de grote markt.

Casa Nela 2014

Naar jaarlijkse gewoonte houden we ook dit jaar op 15 augustus ons gelegenheidscafe "Casa Nela" open tijdens de jaarlijkse rommelmarkt in de Oude Molenstraat (Grembergen).  We voorzien terug een drankstand en cocktailbar, waar je kan genieten van een hapje en een drankje.

Dorpsfeest Grembergen 2014

De Feestcommissie van Grembergen organiseert jaarlijkszijn Dorpsfeest. Om 19.30 uur is er een optocht naar het Dorpsplein, onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Om 20 uur treedt Dansgroep Nele op. Rond het plein staan kraampjes met hapjes en drankjes en coverband The Pragmatics brengt een optreden.

Paardenprocessie Opwijk 2014

In het centrum van Opwijk had zondag 22 juni 2014 de jaarlijske Sint-Paulus paardenprocessie plaats. Vanaf 15 uur stapten honderden paarden en figuranten door de straten die het levensverhaal van Sint-Paulus uitbeelden. Ook Dansgroep Nele was van de partij en een toonde een prachtige dans.

Schoolfeest VLEK Grembergen 2014

Tijdens het jaarlijkse schoolfeest van de Vrije Lagere en Kleuterschool kunnen onze jongste danser zich van hun beste kant laten zien. De groepen 1 tem 4 tonen een aanstekelijke show voor jong en oud.

Mariaprocessie Halle 2014

De tweejaarlijkse Mariaprocessie trok op zondag 8 juni 2014 door Halle. Dansgroep Nele nam ook dit Jaar deel aan deze processie met een prachtige dans.

Wivinaprocessie Groot-Bijgaarden 2014

Groot-Bijgaarden beleeft opnieuw haar tweejarlijkse Wivinaprocessie en nodigt daarbij de groepen 3A t.e.m 7 van Dansgroep Nele uit om de processie te voorzien van een streepje dans.

Ontbijtactie 2014

Verras iemand of laat u verrassen, bestel een ontbijtbox van Dansgroep Nele. Slechts € 7,00 voor een rijk gevulde ontbijtbox met daarin: pistolet, croissant, fruitsapje, koffie, thee, choco, eitje, yoghurt, stuk fruit,…

 

Dansgala 'L.A. CIRCUS' 2014

Onze productie van 2014 kreeg de naam “L.A. CIRCUS” mee.  Een verfrissende mix van dans, circus, theater en muziek gekruid met zwarte humor, durf en fantasie. Ook dit jaar zult u weer ogen te kort komen bij de nieuwe show van dansgroep Nele.  Actie, spanning, kleurrijke kostuums en mooie choreografieën zorgen voor een schouwspel dat zijn weerga niet kent. Laat u betoveren door dit fantastische spektakel.

Een programma voor jong en oud dat de magie van het circus onderstreept. Qua muziekkeuze, dansspektakel, kledijontwerp en omkadering wil Nele zichzelf opnieuw overtreffen. In april zal eens te meer de kwaliteit van onze groep in de spotlights staan. Voor de meer dan 150 dansers en de vijf choreografen betekent “LA Circus” een enorme opdracht. Zij kregen immers de taak het gala in te vullen en vorm te geven. Ze beten zich vast in hun missie, gedreven door hun professionalisme en hun motivatie.